Stichting

TSTST [testsite] creëert online en offline kunstruimtes voor mediakunst, kunstwetenschap en creatieve netwerken.

De organisatie initieert en ontwikkelt thematische exposities en op onderzoek gebaseerde projecten. Door gebruik te maken van online en tijdelijke ruimtes (anti-kraak) binnen de stad, opereert TSTST als een nomadisch platform.

TSTST heeft als doel een nieuwe generatie kunstenaars te presenteren die zich bevinden op het snijvlak van kunst, media en technologie. Als non-profitorganisatie onderzoeken, promoten, delen en ondersteunen we experimentele of onconventionele kunst gemaakt door kunstenaars aan het begin van hun carrière.

Doel

Het doel van de stichting is presenteren en onderzoeken van hedendaagse beeldende kunst.

TSTST is een test site, wat betekent dat ze ruimte maakt voor experiment en onderzoek. Met deze experimentele houding wil TSTST bestaande instituten testen op hun vermogen om te voldoen aan de behoeften van de nieuwe generatie kunstenaars.

De oprichters zien de stichting niet als eigendom van een gesloten groep, maar als een publieke bron ten dienste van de nieuwe generatie kunstenaars. De stichting is gebaseerd op "bruggenbouwers" die handelen vanuit hun gekoesterde idealistische doelen voor kunst, cultuur en de stad. TSTST verwelkomt samenwerking met organisaties en individuen.

Om haar doel te verwezenlijken zoekt TSTST naar mogelijkheden, fondsen, giften en donaties, subsidies en sponsorbijdragen, erfstellingen/legaten, divers.